onsdag 22 augusti 2012

Hinner inte med!


Med jobb och skolor igång hade jag förväntat mig lite mer "ordning och reda" här hemma. Jag hade liksom tänkt att rutinerna skulle falla på plats i det närmaste direkt efter semesterns slut, att vardagen skulle rulla på som den gjorde innan ledigheten, men icke. Mitt jobb är alltid lite rörigt i början efter en lång ledighet och det kan jag stå ut med. Att dottern har ett nytt schema i skolan och att hennes träning och matcher är i full gång är inte heller ett problem. Men att sonen, som precis börjat på gymnasiet, inte alls är nöjd med sitt val är påfrestande. Frågar man honom så är ungefär allt fel och var det redan efter dag ett. Hur i hela världen bemöter man det? Hur vägleder man en velig och vilsen tonåring i gymnasieval utan att han känner sig tvingad? Vi gör vårt yttersta för att stötta honom men det är inte ett lätt problem och hur problemet ska lösas vet jag inte än men just nu lutar det åt ett omval.

 
Summan av det hela är att det är lite rörigt och jag hinner helt enkelt inte med fixande, donande, bloggande och fotograferande som jag vill just nu. Det andra måste gå före. Familjen är viktigast. Men jag försöker att intala mig att snart, snart ordnar det sig och vi får flyt i vardagen igen.
 
Maria
 

18 kommentarer:

 1. Det där lät inte lätt.....men lycka till och vi kan vänta..familjen först såklart !!

  Kram Pernilla På Piazzan

  SvaraRadera
 2. Låt honom ta det med ro, vi väntar!
  Kram Anita

  SvaraRadera
 3. Var sak har sin tid! :)Ha det bäst till dess!
  /Sandra

  SvaraRadera
 4. Självklart förstår vi att familjen går först!
  Svårt att råda en velig tonåring kan jag tänka....
  Lycka till och många kramar

  SvaraRadera
 5. Hoppas att det löser sig snart för er, inte lätt att få ihop allting jämt.

  Kram Victoria

  SvaraRadera
 6. Det är inte lätt att vara tonåring och det där med gymnasiet kan vara tungt. Hoppas allt löser sig. Kram!

  SvaraRadera
 7. Inga lätta saker, man får liksom tassa på tå, man ska bry sig men inte låta domenant...jättesvårt! Sköt om er!

  kram kram Malin

  SvaraRadera
 8. Klart familjen går först, vi finns kvar!:)
  Låter jobbigt när det blir så där. Hoppas att ni snart hittar en lösning.
  Kram

  SvaraRadera
 9. Åh så jobbigt för sonen. Och er föräldrar. Fokusera på la familia ett tag du. Hoppas ni löser allt så fort som möjligt. Kram

  SvaraRadera
 10. Jag känner precis igen det där, man får helt enkelt inte tiden och kraften att gå ihop med allt. Hoppas det går bra med sonens vägval, och att vardagen faller på plats snart (det brukar den ju göra efter en tjorvig inkörningsperiod). Stor kram, och vi ses senare!

  SvaraRadera
 11. Jobbigt! Jag tror att det är superviktigt att de trivs på programmet de har valt. Och hur ska de veta att det blir rätt när den gör sina val? Omval är jätte-jättevanligt vid den här tiden... Kanske är det bäst?

  Min son har ju precis börjat också. På en skola som innebär vääääldigt långa dagar i pendling. Vi scannar av honom varje dag för att se om han orkar detta och verkligen vill det. Än så länge är han jättenöjd och vill absolut vara där han är. Skulle han känna att det blir för mycket är det inte värre än att han får byta. Det går ju till och med att byta igen om det skulle krävas...

  Lycka till!

  Kramar

  SvaraRadera
 12. Idag såg jag din kommentar kring mitt "lilla" trädhus... tack vännen, glad jag blir!
  Hoppas du snart hittar balans i din vardag.

  kram kram Malin

  SvaraRadera
 13. Känner igen det där... speciellt den här veckan! Och jag har hört fler som känner att de inte hinner med så vi behöver inte känna oss ensamma.
  Hoppas det ska lösa sig med sonens skolval!
  Kram

  SvaraRadera
 14. Känns mycket bekant.. Vi finns här när du hinner med :-)
  Kram

  SvaraRadera
 15. De där perioderna känns igen!! Hoppas du känner du kommer ifatt och jag finns här och läser när du hinner! Ta hand om dig! Kram

  SvaraRadera
 16. Okej... du är inte inne nu... men jag passar på att önska dig en fin helg ;)

  kram kram Malin

  SvaraRadera
 17. Vad jobbigt! Man tror att det blir lättare när de blir äldre men det är andra saker att tänka på... Förstår din oro hoppas det löser sig!
  Kram kram

  SvaraRadera
 18. Nä, det är lite rörigt nu när man har börjat jobba igen. Oc ändå har jag bara mig själv att hålla reda på, men jag kan ju å andra sidan låta bli att lyssna på mig själv rätt ofta.
  Inte lätt det där med gymnasieval. Men jag tycker att det är bra att tänka att det är okej att välja om, eller att det är inte så att det programmet som man läser då kommer nödvändigtvis att styra hela ens liv.

  SvaraRadera