onsdag 11 juli 2012

Varma färger i Pula ...

Grå och regntung himmel utanför våra fönster idag och jag känner redan en längtan efter lite mer värme. I brist på sommarvärme utomhus värmer jag mig med färger från en del av Pula i Kroatien. På resan har vi sett hus i alla möjliga färger. I Kroatien såg vi många som var så färgglada att vi bara kunnat skratta åt det. För de flesta av oss nordbor är det ju ganska främmande att välja brandbilsrött, brevbilsgult eller skarp cerise till fasader på hus. Ännu mer sällan väljer vi att kombinera dessa skarpa färger och t.ex. måla huset knallgult och garaget lysande orange. Nu var det i och för sig inte de färgerna som var de vanligaste utan snarare de mjukare nyanserna av rött, gult och aprikost som på de här bilderna. Hus med lite blekta och lite skruffiga fasader och med fönsterluckor som skydd mot solen. Alldeles underbara hus och de vackraste semesterfärger i mina ögon.

Här hemma, alltså i vårt hus, är det mest vitt, svart och träfärgat som gäller. I trädgården dominerar det gröna med små inslag av lila och vitt. Medelhavets varma och ibland skarpa färger passar mig alltså inte lika bra på hemmaplan. På tal om trädgården, oj vad det hinner växa på två veckor! Det som gäller för mig nu är att trotsa det tråkiga vädret och gå ut och klippa häcken. Sen måste jag ta mig till en blomsterhandel och skaffa lite nytt. Vissna blommor gör ju ingen glad.


Maria

Ps. Sommarväder eller inte så tycker jag ändå att man får göra vad man kan för att hålla semesterkänslan vid liv. Grillat hör sommaren till och i morgon tror jag bestämt att jag ska bjuda på ett recept på en god BBQ-sås. Vi ses!

8 kommentarer:

 1. Ljuvliga färger! (Jag vill också dit nu :-)

  SvaraRadera
 2. Håller med dig angående färgerna. Konstigt att vissa färger passar så bra på vissa ställen, men är så fel på andra.
  Vi har ungefär samma väder här, så jag röjer i vårt lilla förråd.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Så vackra bilder! Ja, det är en viss skillnad i färgval *hihi* ;)

  Kram kram Malin

  SvaraRadera
 4. Här uppe är det hur soligt och somrigt som helst! Sitter nu och njuter av kvällsol o svalornas vilda flykt...härligt!
  Finns ett hyreshus i närheten som tidigare varit målat i mustigt gult på puts, och det gav mig alltid en härlig känsla av Medelhavet. Nu är det målat grått... det var finare förr!

  SvaraRadera
 5. Så himla vackra foton! Älskar husen!

  SvaraRadera
 6. Vilka hus, visst är de speciella men hum inte mitt val av färg. Men när jag tittar på bilderna kan jag nästan förnimma husens historia. Tänk vad det hänt massor bakom de slitna väggarna.
  Ses i morgon fining!
  Kram Kristina

  SvaraRadera
 7. Det är sagolikt vackert och hör till när man är runt Medelhavet. Kanske hade vi inte uppskattat det lika mycket hemma ?

  SvaraRadera