fredag 20 juli 2012

Något på gång ...

I går stod jag i carporten och målade och lyssnade på ett nedladdat avsnitt av P1´s Sommarpratarna. Det var lugnt, rogivande och det kändes så behagligt att stå där i carporten, skyddad från regnet som hela tiden hotade att börja falla igen. Svart färg ströks över stolpar och ribbor och mina tankar vandrade lite hit och dit. En av tankarna snuddade vid min nuvarande passion för att måla svart. Tänk när jag hade pippi på att måla rött. Det har funnits en sådan period i mitt liv. Staketet blev rött, köksväggen var röd, hyllor i barnens rum var röda. Men nu är svart och vitt finast. Jag är en sådan person som funderar och tänker mycket. Det händer att mina nära och kära säger till mig att inte fundera så mycket, inte tänka så mycket, men för mig är mina funderingar inte något negativt. Ja, så länge jag inte fastnar i negativa tankar förstås men det händer numera sällan.  Ofta är mina tankar och funderingar av ett kreativt slag. Jag får idéer som jag funderar på hur jag ska förverkliga och i det skapar jag mig inre bilder som jag antingen blir nöjd med eller som jag väljer att skrota till förmån för någon annan idé och tanke. Att tänka och fundera så är ett sätt för mig att leka och dagdrömma. Alla idéer är inte bra, inte värda att prova. Andra idéer är kanske bra men svårare att med inre bilder föreställa sig hur de kommer att te sig i verkligheten.Det som är på gång här hemma nu är en sådan idé. En idé som helt enkelt måste testas innan jag vet om den var bra eller dålig, om den fungerar som jag tänkt mig. En sådan idé där jag tänker att Ja ja, blir det inte bra så tar vi väl bort den igen. Det handlar inte om några stora pengar och ställer inte till med någon skada. Men jag hoppas så att det ska bli som jag tänkt mig. Det som nu målas svart ska nämligen bli en efterlängtad pergola.

Håller tummarna för en dag med uppehåll.

Maria

13 kommentarer:

 1. Pergula på gång. Jippi!
  Det blir med all säkerhet så bra som du tänkt. Är tanken densamma som tidigare så kan det inte misslyckas. Jag håller tummarna för fint väder.
  Att stå i sina egna tankar, fundera och lyssna på radion......mmmmm det gillar jag med.
  Härligt att Edith är hemma igen. I dag kommer mormor hit och i morgon ansluter morfar :)
  Kram tebaks. I dag ska jag på present jakt. Någon fyller 40 inom snar framtid liksom.
  Hälsa alla Kristina

  SvaraRadera
 2. Så skönt det låter. Och det är klart att många tankar kommer och går och en del måste testas. Det kommer säkert att bli en underart vacker pergula som du kommer att njuta av länge och kanske t om minnas när du stod där i carporten och lyssnade på P1 och målade svart.
  Kram Anita

  SvaraRadera
 3. Känner igen mig i det som du skriver. Jag är oxå en som gärna funderar mycket, ibland på helt onödiga saker och ibland på livets mer viktiga saker. Det stimulerar hjärnan sägs det, att tänka..så vi gör ju helt rätt då...
  Att lyssna på sommarpratarna är väldigt avkopplande för mig och gör det så ofta jag kan.
  Din pergola kommer att bli så fin, det är jag alldeles säker på.

  Ha det gott!
  Kraaaam Veronica

  SvaraRadera
 4. Det kommer att bli så fint med en svart pergola. Så snyggt ihop med växter och grönt.
  Sommar är ett favoritprogram såhär i sommartid. Jag laddar ner dem och har några till vintern också. Perfekt för promenader eller lugnt nattjobb... :)

  Kramar Kicki

  SvaraRadera
 5. Fint det låter med en svart pergola!
  Jag är också en tänkare. Tyvärr gjorde detta att jag inte somnade förrän vid två i natt, men jag tror att dagens planer kommer ge mig bättre sömn i natt.
  Har också lyssnat på sommarpratarna via nätet, men där jag laddat ner missar man slutet av programmen. Vad gör jag för fel?
  Kram

  SvaraRadera
 6. Hittade hit av en slump när jag kollade efter fotoutmaningar, fina bilder! Vi målade vår pergola svart med svartpigmenterad tjära och linolja för två år sedan, är jättenöjd!
  Ska kika vidare hos dig nu!
  Ha en bra fredag!

  SvaraRadera
 7. Skoj och spännande! Blir nog lyckat, och svart är ju min favorit!! :)

  SvaraRadera
 8. Plötsligt känner jag ett stort behov av en carport, himla perfekt när man ska måla! Jag är okså full av tankar och ideer, och kan kanske ibland hänfalla åt lite negativa tankar, men för det mesta tycker jag nog lite synd om de som inte har en massa idéer...

  SvaraRadera
 9. Haha! Jag har mitt garage. Står där varje kväll när barnen somnat - Sommar ipodversion i lurarna, pensel i hand. Livet är härligt!

  SvaraRadera
 10. Det är viktigt att tro på att man kan förverkliga sina drömmar! Så länge det inte är negativt ältande är det bara positivt tror jag också. Låter väldigt rogivande! Kram Nilla

  SvaraRadera
 11. Hej!Härligt och kul med fotoutmaningen i förra inlägget:) jag hinner inte denna gång men nästa vill jag absolut vara med! Kramar

  SvaraRadera
 12. Jag känner igen mig i det där:))) Projekt hit och dit, men hur blir det färdiga resultatet? Ibland bra, ibland en katastrof, fniss. Verkar spännande med ditt projekt tycker jag!!

  Spännande fotoutmaning du har, ska kika närmare på vad det innebär:)))

  Stööööööööööörsta lördagskramizen aka

  SvaraRadera