tisdag 24 juli 2012

Den ena godsaken efter den andra ...

Om några veckor ska vi ställa till med födelsedagsfest här hemma och även om det inte är en jättestor tillställning så är det en del att planera. Som vad man ska bjuda sina kära vänner och släktingar på till exempel. Det mesta i matväg är redan bestämt men när det gäller efterrätten är vi inte riktigt överens. Därför provbakar jag en hel del här hemma nu, den ena godsaken efter den andra. Jag bakade Guinness chokladkaka som gillades av några i familjen men som efter en omröstning inte kvalade in som efterrätt till festen. Jag provbakade en smaskig frozen cheesecake med blåbär, hallon och jordgubbar och den gillades och godkändes med viss tvekan av någon. För mig är cheesecaken vinnaren men bara för att övertyga familjen så provbakade jag idag en citronmarängpaj. Sötsyrlig, somrig och underbart god den också men nu måste vi bestämma oss. Ska jag fortsätta att provbaka en massa godsaker finns det ju en risk att vi inte kommer i festkläderna när det väl är dags ;)


Recept både på frozen cheesecake och citronmarängpaj hittar du på den fantastiskt fina bloggen Call me cupcake. Bara bilderna är värda att njutas av! Tänk om man kunde fotografera så där. Där finns föresten ett recept på en Guinness chokladkaka också men det var inte det receptet jag använde.

Innan jag önskar er en trevlig kväll vill jag bara säga att listan på deltagare i söndagens fotoutmaning har uppdaterats igen. Jag hade missat Ninelin som nu också finns med. Och så vill jag bara säga att jag är jätteglad att flera av er nu är mina följare här på bloggen :)

Nu önskar jag er en trevlig kväll!

Maria

9 kommentarer:

  1. Hej! Citronmarängpajen ser ju bara så jättegod ut!! Kramar

    SvaraRadera
  2. Åh, så mycket gott!! :)
    Ett tips är "Hallonpannacottapaj" men med blåbär istället!

    SvaraRadera
  3. Gud vad gott men jag blundar för jag måste gå ner många kilon efter denna sommar hihi. Vad gäller utskrift så gick jag in i inställningen för skrivare och valde olika format, tex vykort, envelope osv. Har du provat det? Kram Nilla

    SvaraRadera
  4. Oj oj oj... måste baka en sådan paj. Och ja, jag önskar jag kunde fota sådana bilder som du fotar till!
    Kramen

    SvaraRadera
  5. Tänk om man fick ingå i denna provsmakar panel.....oj,oj.
    Jag själv är lite "svag" för de söta/sura ihop som citronmarängpajen.
    Kram och vink från mig.

    SvaraRadera
  6. Jag är grymt impad av dig som provbakar, och jag skulle hemskt gärna provsmaka allt gott! :-D

    SvaraRadera
  7. Jag älskar allt med maräng och citron i!!!!
    Hoppas du har en fin dag i Ystad! Vi åker strax till stranden, himmel vad varmt det är!
    Kram Camilla

    SvaraRadera
  8. Åh va gott!! Men om det är en lite större tillställning kanske det går att bjuda på fler än en sort:-)

    SvaraRadera