lördag 23 juni 2012

Energisk och pigg ...

Sommarledigheten har bara precis börjat och egentligen kan jag ju inte säga att jag känner mig utvilad efter bara två dagars ledighet men det är något befriande med att veta att det inte bara är en helgs ledighet, utan flera veckors sammanhängande ledighet, jag har framför mig som gör att jag känner mig mer energisk och pigg än på länge. Jag har redan hunnit göra en lång lista med små "vill ha" och "vill göra" projekt för vårt hus och vår trädgård men innan jag sätter igång med något nytt så ska det jag redan har tas om hand. Det ska alltså städas, rensas, plockas och torkas här hemma i både den ena och den andra vrån. Ett inlägg som jag läste hos Simplicity påminde mig om hur viktigt det är att ha det ordningsamt och trivsamt omkring sig och om hur viktigt det är att ta hand om sig själv för vårt välbefinnande. Kan säga att det har slarvats en del med det den sista tiden. Sådant som har känts som måsten har tillåtits att gå före t.ex. städning (ja förutom den allra nödvändigaste städningen då), avkopplande bad, bra böcker och annat. Nu tar jag alltså nya tag.
Första stället i huset som behövdes rensas var mitt skrivbord. Det såg helt förfärligt ut och har gjort det alldeles för länge. Nu ser det riktigt inbjudande ut igen. Jag vet inte hur det är med era skrivbord men på mitt samlas det alltid högar med svårsorterade papper, sådana som jag inte säkert vet om jag kommer att behöva igen och i så fall när de kommer att behövas och sådana som behövs på jobb ibland och hemma ibland. Att låta dem ligga kvar på skrivbordet i en hög var inte ett alternativ men en stråväska som inte använts på länge blev en bra, och snyggare, plats att förvara pappershögen på. (Tittar du noga så är det den som skymtar under skrivbordet på översta bilden.) En bra effekt av sådan här städning är att det blir så fint att man får lust att plocka fram kameran och en lång stund kan man sedan leka att man är inredningsfotograf och bara ha det roligt en stund innan man fortsätter sitt röjande :)

Hoppas att du som kikar in hos mig hade en fin midsommarafton igår och att midsommardagen också blir en härlig dag!

Maria

8 kommentarer:

 1. Vilken fin arbetshörna du fick till! Jag är också i städartagen; efter en hektisk vår är det så skönt att få röja ut och vädra igenom hela huset från grunden och kanske hitta några nya smarta och snygga lösningar man inte hade tänkt på förut... Tack för hälsningen också, det är lite bättre idag som tur är :-) Du frågade hur länge vi bott här och i sommar är det två år. Sedna bodde jag här i ett år själv också, innan familjen. Ha en fortsatt skön midsommarhelg!

  SvaraRadera
 2. Ja, ibland tillåts vissa ordningsfrågor förhalas lite för länge. Här också. Mitt arbetsrum...oh my...en katastrof kan jag säga. Jag väljer ju att kalla det för kreativt kaos, men i ärlighetens namn är det lite svårt att vara kreativ just där. Så jag har flyttat ut till vardagsrummet istället. Hm.... kanske dags här också :)

  Kramar Kicki

  SvaraRadera
 3. Vilken fin arbetshörna du har!:) Det är ett av mina projekt framöver, att göra ordning ordentligt i vårt förråd/arbetsrum. Dottern gjorde ett röj i sin del häromdagen och då syns det ännu mer hur rörig min del är...
  Har faktiskt haft lite extra energi idag och har, med hjälp av barnen, storstädat deras rum och även städat vårt sovrum, köket, vardagsrummet och hallen. Imorgon är tanken att fortsätta med källaren. Är ju så skönt när det är gjort!:)
  Härligt med semester, men jag ska jobba två veckor till. Å andra sidan är det inget höjdarväder för närvarande och då kan jag lika gärna jobba.
  Kram

  SvaraRadera
 4. Så fint du har det i ditt arbetsrum. Inte alltid lätt att hålla den ordningen...
  Skönt med semester!

  Kram Suss

  SvaraRadera
 5. Inspiration!!!! Jag tackar:) Så fint du har det, och ja visst, det är ju så mycket mysigare att slå sig ner när det är ordning:) Ska ta tag i mitt kontor imorgon;)

  Kram kram

  SvaraRadera
 6. Där förstår jag att du trivs :) Jättefint har du och jag känner absolut igen listorna vill ha och vill göra. Mina är huuur långa som helst! Tror jag måste ta ledigt fram till jul för att hinna med *haha*
  Japp, fin midsommar var det och idag hoppas jag att du får en skön söndag.

  kram kram Malin

  SvaraRadera
 7. Hejsan! Gör som jag - putta över högarna på någon annans skrivbord (i mitt fall förflyttas högarna över på sambos arbetsbord). Inget säger äkta kärlek som en härlig hög med räkningar, det vet du väl? =)

  Kul att vara tillbaks i bloggvärlden igen och läsa din fina blogg.
  Kram!

  SvaraRadera
 8. Åh vad fint du har vid ditt skrivbord!! Visst är det underbart att veta att man ska vara ledig lite längre än två dagar. jag fick extra energi nu bara i midsommarhelgen, fastän jag jobbar denna vecka.

  SvaraRadera