tisdag 22 maj 2012

Svar på några frågor ...

Jag har fått några frågor om Fotoutmaning vänner emellan och de ska jag självklart svara på. Fotoutmaningen började som en rolig grej mellan mig och Kristina. Efter att ha gått en fotokurs på Medborgarskolan ville vi hålla liv i våra nyvunna fotokunskaper och idéen att utmana varandra att fotografera på bestämda teman föddes. Efter några omgångar med fotoutmaningar oss två emellan valde vi att bjuda in alla er i bloggvärlden till våra utmaningar. Ju fler vi är desto mer inspiration tänkte vi. Så hur funkar det nu då?Det fungerar så här:
 • Våra teman presenteras alltid på en tisdag, här hos mig och hos Kristina. Bilderna publiceras söndagen därpå. Tanken är att vi har en utmaning varannan vecka och Kristina och jag turas om att tänka ut teman.
 • Alla är varmt välkomna att vara med! Det finns inga krav varken på kunskaper eller fotoutrustning.
 • Det är fritt fram att tolka temat hur man vill. Du väljer själv hur många bilder du vill publicera och det är även fritt fram att redigera bilderna.
 • Du som väljer att vara med får gärna lämna en kommentar i det inlägg där temat presenteras. Då vet vi vem som är med och kan länka till de bloggarna.
 • Du som tycker att det här verkar kul och kanske vill tipsa fler bloggare får gärna låna vår bild "Fotoutmaning vänner emellan".
 • Det viktigaste av allt är att det ska vara kul att vara med i Fotoutmaning vänner emellan.
Nästa tisdag är det dags igen. Då är det Kristinas tur att tänka ut ett tema och hon brukar vara klurig hon.

Hoppas att du som tittar in här har haft en fin tisdag.

Maria

   6 kommentarer:

 1. och det är ett himlans bra initiativ tycker jag :-) Kram

  SvaraRadera
 2. Jag gillar verkligen de här utmaningarna. Även om jag totalmissade den här veckan. Kanske kommer ett försenat smyginlägg snart, men annars är jag på nästa gång igen. :)

  Kramar Kicki

  SvaraRadera
 3. Fotoutmaningen är så skoj, bra teman som kan bli både ett och annat och varannan vecka gör det extra spännande!! Tisdagen var fin minsann, fick en stund med händerna i jorden!
  Ha det bäst, Sandra

  SvaraRadera
 4. Jag kan hålla med om att er utmaning är jätterolig och jag ser oxå med spänning fram emot när nästa tema kommer. Ibland kan det vara knepigt och klurigt men i slutändan så löser det sig ändå. Jag tycker att det är så roligt att jag säger rakt ut: Jag är med i alla era utmaningar!!!!

  PS. Ser att du nog har skrivit lite "tokigt" under din rubrik på din blogg...under just ordet FOTOGRAFERING....inget illa menat ville bara göra dig uppmärksam...Kan säga att dagens foton är superfina!!!!

  Ha det gott!
  kramelikram Veronica

  SvaraRadera
 5. Vad kul! Jag kanske är med någon gång framöver;)
  Ha en härlig kväll!
  //M

  SvaraRadera
 6. Jag uppskattar verkligen de här utmaningarna. Har nyligen upptäckt va roligt det är att fota och att fota efter ett tema och en innebörd snarare än ett bestämt motiv är fantastiskt roligt och lärorikt, för att inte tala om att få se de andras bilder... Kram Maria

  SvaraRadera