måndag 14 maj 2012

Det blev ett skåp!

Det blev ett skåp! Eller ja, skåp och skåp. Egentligen är det en helt vanlig, bättre begagnad Billy bokhylla med vitrindörrar som jag fyndade på Blocket i lördags och efter ett par mils mycket försiktig körning lyckades ta hem. I min sons ögon är bokhyllan bara något skräp som den tokiga mamman har släpat hem och ställt i vardagsrummet. I mina ögon är bokhyllan ett pysselprojekt som står och väntar på att jag ska få tid att ta tag i det. 


Tanken är nämligen att bokhyllan ska piffas till lite. Knopparna ska bytas ut, helst mot vackra porslinsknoppar och bokhyllans rygg ska eventuellt tapetseras med någon snygg tapet. Resultatet blir förhoppningsvis ett både snyggt och personligt skåp att förvara böcker, tidningar och annat smått och gott i. Har du föresten något tips på var jag kan hitta fina knoppar får du gärna berätta för mig.

Hoppas att du som kikat in här idag har haft en fin måndag.

Maria

10 kommentarer:

 1. Skoj och det låter som att det kommer att bli riktigt tjusigt! Indiska, brukar kunna ha porslinsknoppar!
  Lycka till, Sandra

  SvaraRadera
 2. Vilket urkul projekt att ta tag i! Sådan är bara roligt när man vet att det väntar :)

  Kramar Kicki

  SvaraRadera
 3. Kan se det framför mig. Coolt att tapetsera, knoppar hittade du ju till mig på Åhléns. Annars är ju indiska också ett bra tips. Har just det skåpet i stugan. Fyllt med porslin och stilleben. Blir sugen på att tapetsera med gamla tidningar. Tål att funderas på. Ha en fin måndag. Kramis till bästa vännen.

  SvaraRadera
 4. Jag handlar en del på nätet. Kanske kan dessa länkar vara till hjälp:
  http://www.countrybymail.se/se/grp/knoppar.php
  http://www.houseofhedda.com/sv/artiklar/porslinsknopp-rodprick.html
  www.glasverandan.se

  Precis samma projekt har jag påbörjat här hemma, fast med en låg Billy hylla. Knopparna var en grymt bra idé som jag nog lånar. :-))
  Kram

  SvaraRadera
 5. Det ska bli roligt att se vad du gör med den, dina planer låter väldigt lovande! /Maria

  SvaraRadera
 6. Vi har två sådana i ek i vår gillestuga där vi har alla våra böcker. Dottern har en i vitt som hon har pysselsaker, böcker m m i. Hon vill nu att vi ska ställa ner det i förrådet/arbetsrummet istället, så hon får mer plats i sitt rum. Ska försöka ordna till detta åt henne.
  Ska bli kul att se vad det blir av ditt skåp!:)
  Kram

  SvaraRadera
 7. Gillar oxå detta skåpet jättemycket och efter din beskrivning så kommer slutresultatet att bli hur fint som helst! Lustigt nog så tänkte jag precis likadant som Mamma med ambitioner,vad gäller knopparna.På Åhléns och Indiska brukar jag hitta härliga, glada och lite udda knoppar.

  Nu väntar jag med spänning på er nästa fotoutmaning!

  Ha det gott och sköt om dig!
  Kramelikram Veronica

  SvaraRadera
 8. Finfint skåp! Jag gillar din bilder!

  SvaraRadera
 9. Så fint! Jag har länge tänkt köpa exakt samma skåp med vintrindörrar och tapetsera och byta knoppar, haha! Nu tror jag dock vi avvaktar ett tag för vet inte vart vi ska få in det just nu..

  SvaraRadera
 10. Jag har två Billy med vitrindörrar, vilket från början var lite av en brist-på-annat-lösning men som jag nu skarpt gillar! Ska bara måla de vita igen, Ikeas gulvita ger jag inte mycket för... inreda.com brukar väl ha många fina knoppar?

  SvaraRadera