torsdag 8 mars 2012

Kvällsfika

Vi har en god vana, jag och mina föräldrar. Vi ses nämligen då och då på kvällsfika. Ibland hemma hos dem och ibland hemma hos oss. Oftast är det torsdagskvällar som passar bäst.

 När tiden ska räcka till mycket är det inte alltid det är att vara social och träffa sina föräldrar som prioriteras men att ses på en enkel fika en vardagskväll kan man faktiskt hinna med. En god vana i dubbelbemärkelse. Något gott att äta och en stunds småprat om vardagen.
Barnen tycker att kvällsfika med mormor och morfar är lika mysigt varje gång.
Idag dukade jag med porslin jag ärvt av min mormor och stora sonen bjöd på morotskaka. Kakan blev hur god som helst men porslinet var lättare att fånga på bild. Vackraste Blå Blomster.

I morgon är det fredag igen. Hoppas att veckan varit bra så här långt.

Kram

Maria

8 kommentarer:

 1. Fina bilder, du är grym. Går du på fotokurs eller?
  Hihi....morotskaka bakad av A jag önskar jag var med. I kväll mår jag mycket bättre. Du får gärna låna min väska. Min mobil dog visst i går, det märkte jag först för en stund sedan.
  Ha en mysig fortsatt kväll. Kram

  SvaraRadera
 2. Å vilka vackra fridfulla bilder! Och vad det är mycket värt med de där små stunderna vid fikabordet, med dem man älskar. Det är det jag saknar mest med att bo så långt från resten av familjen, de där korta vardagsstunderna med en kopp te och vardagssamtal. Ljuvligt att ni får njuta av det!

  SvaraRadera
 3. Jättefina foton och vilken mysig tradition!! Vi har lite långt, 13 resp 16 mil till våra föräldrar så en fika mitt i vardagen blir svår.

  Har tänkt på dig med rörande chokladbollar och ledsen om jag gjorde dig besviken första gången, nu har jag iallfall lagt upp ett riktigt kalasrecept på chokladbollar!!
  // Sandra

  SvaraRadera
 4. Vilken osedvanligt god idé! :)

  Kramar Kicki

  SvaraRadera
 5. Vilken trevlig "tradition"!:) Och vilket vackert porslin!
  Både jag och maken har våra föräldrar nära, men det kan ändå gå lång tid mellan vi ses.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Vilken mysig tradition!!! Hälsa! ;-)

  SvaraRadera
 7. Men åh vad mysigt! Jag skulle vilja ha mina föräldrar närmare för just sådana saker. Nu bor dom ju inte så fasligt långt bort, men det tar ändå 1,5 timme och det är för långt för spontana saker :-S

  Tupp! Ja vilken bra idé! Tack!

  SvaraRadera
 8. Vilken fin grej! I allmänhet tycker jag folk glömmer bort att man kan mysa och umgås på vardagarna också. Då blir ju vardagen lite roligare dessutom!

  SvaraRadera