torsdag 26 januari 2012

Så olika ...

I hallen står sedan ett par dagar tillbaka ett litet olivträd, eller snarare en liten olivbuske, som har räddats undan kylan ute i trädgården. Med flera dagars minus vågade jag helt enkelt inte längre chansa på att den skulle klara vintern utomhus.

Idag när jag kom hem från jobb stod oliven där i hallen helt omringad av flera par skor. Det händer att jag blir lite lätt irriterad över skoröran som barnen och deras kompisar ställer till med men det jag såg idag väckte snarare en fundersam tanke än irritation. För tänk så olika behov vi alla har ...... en är känslig för kyla och kan inte längre vara ute. Några andra tycks helt oberörda av minusgrader och fyller glatt hallgolvet med sina converse som om det vore en härlig sommardag utanför fönstret. Fascinerande på något sätt.


Maria

4 kommentarer:

 1. Trodde först att det var ett foto från i somras!:) Jag förstår mig inte riktigt på dessa ungdomar, sonen går också i converse ibland och oftast i tennisskor. Han har väl använt sina vinterkängor två gånger i vinter. Det var verkligen väl investerade pengar!:/
  Kram

  SvaraRadera
 2. Haha, jag känner igen den där reflektionen....kunde varit min ;) Fast nu ibland tänker jag "herregud, hur har ungen råd med så dyra boots, det kägger inte ens jag på mig själv"....när hallen fylls av tonåringarnas Primeboots... Fast dom är ju i ocj för sig varma :)


  Kram Tina

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Tack snälla söta du för att du tänkte på mig!!! Klart jag tar emot en fin utmärkelse ;)
  Har inte kunnat kommentera på din blogg på ett tag.... vet inte om blogger strulat eller vad det är...
  Men nu lyckas jag ju!
  Underbara foton! Lustigt det där med ungdomar, de verkar inte ha den där "kylgenen" som en annan har!! Jag är så himla frusen av mig och särskilt om fötterna.
  Ha en riktigt fin helg!
  Kram Marie

  SvaraRadera
 4. Jag har en kollega som går i Converse oavsett vad termometern visar, och här kan verkligen den visa på många minusgrader.. det verkar vara en fråga om inställning antar jag! ;-D

  SvaraRadera