fredag 30 december 2011

Pippi på pinne

Nu är pysslet som påbörjades igår färdigt. Det blev "Pippisar på pinne"!
Idén att sy fåglar och fästa på en pinne föddes egentligen redan i höstas när jag gjorde om på dotterns rum men inte förrän jag i bloggvärlden snubblade över mönstret på de här roliga fåglarna blev idén verklighet.Fåglarna är sydda för att matcha tyget som jag fäst på väggen bakom dotterns säng. Tyget med svart botten och med fåglar, blommor och blad i lila, blått, orange, grönt kommer från Åhlens och är fasthäftat direkt på väggen. En enkel lösning för oss som vill ha möjligheten att snabbt förändra och därför helst inte tapetserar.Med hjälp av nylontråd och häftstift hänger nu pippisarna på en vitmålad gren ovanför dotterns säng. Roligt pynt även för en tjej som nu är ganska stor! Faktiskt så roligt att t.om. storebror har önskat sig några fåglar. Ett litet gäng med svart-vita pippisar väntar nu därför på att få flaxa upp i hans gardinstång. Blir du sugen på att själv sy de roliga fåglarna så finns mönster att ladda hem här och vill du se hur en annan bloggare har använt fåglarna på ett väldigt kreativt sätt så titta in till CaisaK.

Nu väntar en helt annan typ av pyssel resten av dagen, nämligen förberedelser inför nyårsafton. Det ska städas, fixas och donas. Jag passar därför på att redan nu önska dig som tittar in här ett gott slut på 2011 och ett riktigt gott nytt 2012!

Kram
Maria


2 kommentarer:

 1. Smart idé med tyget på väggen! Här vill dottern göra om i sitt rum och jag har lovat henne detta. Hon vill dock måla om hela rummet och jag vet inte om jag är så sugen på det. Kanske kan få med henne på att använda tyg istället...
  Söta fåglarna blev på sin pinne också!:)
  Gott Nytt År till dig också!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Så sött! Jag har gjort en likadan nästan i storasysters rum :-)

  SvaraRadera