söndag 14 augusti 2011

In case of rain ...

Söndagkväll och inte bara helgen utan min sommarledighet är snart slut. Mycket skrotande men också lite pysslande har det blivit den här helgen. Pysslandet hänger ihop med att jag börjar jobba i morgon och att jag, kanske lite snabbare än vad som var tänkt, har sålt min bil. Det är alltså cykel som gäller nu i några veckor oavsett väder och vind. Så med tanke på att vädergudarna varit väldigt generösa med regn den senaste tiden så har jag pysslat ihop ett sadelskydd och en vattenavvisande väska av prickig vaxduk i svart och vitt.


Väskan är sydd så att väskans botten passar cykelkorgen men den är högre än korgen och går därför att vika ner så att det blir som ett lock. Antingen kan jag packa direkt i den prickiga väskan eller så kan jag använda den som ett regnskydd till en annan väska.

Så med prickig väska, prickigt sadelskydd och med gummistövlar och en regncape som inhandlades idag så har jag ganska gott hopp om att ta mig till och från jobb torr. Och när benen blir trötta, för tro mig det kommer de att bli, så får jag tänka på att jag nu får extra mycket motion och är extra snäll mot miljön och det är ju inte så dumt.

Hoppas att du får en skön start på veckan som kommer.

Maria

8 kommentarer:

 1. Attans vad du är duktig på att sy!:) Kan man beställa en sådan väska? Skulle vara perfekt för mig som verkligen cyklar i ur och skur. Skulle kunna tänka mig ett sådant sadelskydd också!;)
  Det är kul med lite pysslande emellanåt och nu ikväll har jag och dottern suttit sida vid sida och knutit vänskapsband!:)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag hoppas att det blir så att alla de där snygga regnskyddande sakerna gör att det inte kommer att regna något alls! Jag cyklar varje dag till och från jobbet, så länge det inte är många minusgrader, och det är riktigt skönt!

  SvaraRadera
 3. Så snyggt och praktiskt!
  Du verkligen händig. Själv skulle jag aldrig komma på tanken att sy ett sadelskydd. Verkar väääääldigt svårt. Tror inte jag är så "pysslig" av mig.
  Önskar dig en fin start på nya veckan! Kram.

  SvaraRadera
 4. Maria!
  Du vet att jag alltid imponerat och avundats din förmåga att så vad som helst av vad som helst. Men detta var nog det coolaste jag sett! Så smart. Men blir hur glad som helst av att titta på dem!
  Jag beställer också gärna en omgång väska och sadelskydd! ;-))
  Tusen kramar
  Annika

  SvaraRadera
 5. ja, alltså inte "så" vad som helst, utan SY... :-))

  SvaraRadera
 6. wow vad fint. Men cykla varje dag. Har du tänkt igenom detta noga.........vill påminna dig om backen, den är kvar jag lovar. Ses snart kramis

  SvaraRadera
 7. Så himla smart och kul med en egen design, jag cyklar oxå, och skulle verkligen behöva just det där kittet. Kan jag beställa av dig;) hihi Kram Johanna

  SvaraRadera
 8. Så sugen jag blev på att cykla nu!! Och att ha sådana prickiga tillbehör, fint!! Cykla så det ryker smarta du! (själv kan jag inte cykla ännu, det går inte att lita på mina fötter som fortfarande är delvis förlamade... men jag hoppas snart...:)

  KRAM

  SvaraRadera