måndag 6 juni 2011

svarta stolpar och vit klematis

Svarta stolpar och vit klematis blev resulatet av målandet och trädgårdspysslandet här om dagen. Ja nu dröjer det förstås lite innan klematisen blommar men det är en kombination som jag tror kommer att bli vacker. Stolparna och klematisen, som är av en storblommig sort, har sällskap av tre buxbomklot, en tuss randgräs och ett ännu så länge litet silverpäron. Randgräset är en tuffing som följt med från vår förra trädgård. En liten bit av en ganska stor rugge har i drygt två år bott i kruka och den var på vippen att styka med under vintern. Men när våren kom visade det sig att den hade lite livskraft kvar och nu ska den nog trivas och ganska snabbt växa sig stor när den fått komma i jorden.Tre stolpar har det blivit i den här planteringen. I bakgrunden skymtar ännu några stolpar. Fem stycken ramar tillsammans med bambun in och skärmar av vid det andra trädäcket också. Har tankar om att låta murgröna krypa på marken där men har ännu inte helt bestämt mig. Idag fortsätter trädgårdspysslandet. Ett litet körsbärsträd ska planteras.

Önskar er en härlig dag!
Kram Maria

5 kommentarer:

 1. Grattis till avklarade studier!! Kämparglöd i dig som arbetat så mycket samtidigt. Förstår att du njuter nu!
  Kanonfint med svart på stolparna!! Och så skönt med pool lagom till den tryckande värme som kom idag... (Du hittar säkert något sätt att dölja den på! fniss;)
  Tack för att du vill vara med i utlottningen!!

  Kram Milla

  SvaraRadera
 2. men så fint det blir! Härlig inspiration som jag behöver nu när vi fixar vår baksida. Allt är urgrävt så nu är det dags att fylla på med bärlager och allt vad det ska vara...;-) Väntar och längtar till gräsmatta och nya stenar är på plats.
  Ha det gott!
  kram emelie

  SvaraRadera
 3. Har kollat runt lite på din blogg! Snygga bilder!

  SvaraRadera
 4. Vad kul att du gillade vårt bord :) Vilken fin trädgård du har! Nu är det ju perfekt väder för lite trädgårdspysslande :) Kramar från Emilia

  SvaraRadera
 5. Ser jättefint ut Maria!
  Ha ett bra och vilsamt sommarlov
  kram

  SvaraRadera