torsdag 23 juni 2011

En blå pool i nya kläder

Ni som har läst på bloggen eller hört mig tjata i verkliga livet om den blå poolen i vår trädgård måste få se det här. Den blå poolen har nämligen fått nya kläder och är inte så skrikigt blå längre.

Med hjälp av stolpar vid poolens ben har vi fäst en träram på poolens kant. Kant i kant med ramen har jag sedan fäst en vassmatta. Den blå färgen anas förvisso igenom vassmattan som inte är helt tät, men i mina ögon blev det här i alla fall bättre. Eventuellt kommer jag att fästa något bakom vassmattan för att dölja det blå ännu mer men jag har ännu inte bestämt mig för hur mycket tid och kraft det är värt.

Det gäller ju att göra det bästa av allt och inte försitta en chans att pynta och piffa lite. Det höga staketet kan ju t.ex. användas till några mysiga ljuslyktor och en skrivtavla där vattentemperaturen kan antecknas. Skrivtavlan är förresten en helt vanlig ram från IKEA där den svarta baksidan går alldeles utmärkt att skriva på. Den svarta bänken som egentligen hör hemma vid vår entré lånades ut till badhörnan och med ett par fjärilslavendel och några handdukar så gjorde den sig riktigt bra där.


När så skymningen faller en vindstilla kväll kan poolens kant användas för att göra det lite mysigare i trädgården.

Nu väntar alla badglada här hemma på lite varmare väder och drömmer om många härliga bad. Själv hör jag till badkrukornas skara och roar mig i stället med att skissa på lite mer plantering runt poolen.

Önskar dig som tittar in här en riktigt härlig dag!

Kram Maria2 kommentarer:

  1. Det blev riktigt fint, du kan verkligen hitta på bra lösningar. Kram Ingrid O.

    SvaraRadera
  2. Blev ju riktigt bra med vassmattan! Och himla mysigt ser det ut när du piffat lite också!:) Kan riktigt se er bada där en skön sommarkväll med tända lyktor...
    Trevlig midsommar!
    Kram grodmamman

    SvaraRadera