lördag 26 februari 2011

made by me

Det blev en lila blus igår! Som sagt har man fått en idé ska den helst genomföras meddetsamma så eftermiddagen och kvällen tillbringades vid symaskinen. Jag hade precis så roligt som jag förväntat mig och när jag sätter mig vid symaskinen försvinner tid och rum. Jag klipper och syr och ger mig sällan förrän jag är färdig. Nu är blusen färdig och jag har bestämt mig för att våga visa den här på bloggen.

Så här var min idé. En variant av ett färdigt mönster från tygaffären. Ursprungsmodellen har inte knytband och resår i ärmen och inte heller några applikationer. Och så här blev det ...


Fotad liggandes på köksbordet ser blusen ut så här.
Knytband under bysten och tre ruffsiga rosliknande applikationer vid höften.

 

De ruffsiga applikationerna gjorde jag av stadkanten på tyget. Den yttersta kanten på ett tyg har ofta fransar som inte fortsätter att trasa upp sig. Applikationerna är gjorda som "kanelbullar" dvs jag sydde först en rynktråd i tygremsan och snurrade sedan ihop den och fäste de olika varven för hand innan jag sedan pressade och sydde på dem på blusen.

Slutligen blusen på mig. Ja så här blev den och jag tror faktiskt att jag kommer att använda den och kanske t.o.m. trivas med den. Men hur var det nu, skulle det inte bli en kjol också? Jodå och den är nästan färdig. Ska fixa det sista idag och sen får symaskinen vila för den här gången.

Önskar dig en härlig lördag!
Kram Maria

9 kommentarer:

 1. Duktig du är på att sy! Blusen blev ju jätte fin!:)
  Ha en bra lördag!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Otroligt, vilken snygg blus. Är så imponerad av alla som kan sy och piffa, själv är jag en riktig tummen mitt i handen tjej när det kommer till sånt.

  SvaraRadera
 3. WOW, ÅH va' du är duktig!!! Otroligt fin blus och så härligt att kunna njuta av du faktiskt har designat och sytt den själv! Det var verkligen länge sedan jag sydde kläder, men nu blev jag allt lite inspirerad... fast så där fint skulle jag nog inte klara!

  Varma hälsningar,
  Helena

  SvaraRadera
 4. Oj vad duktig du är! Jag önskar verkligen att jag kunde sy kläder, men det vill sig liksom inte... men när jag syr inredningsgrejer, då går jag också helt in för det och befinner mig som i en egen värld. Härligt roligt!

  SvaraRadera
 5. Gud så duktig du är! :) Vilken underbar blus! Jag kommer att lägga upp en beskrivning hur man ska använda mina tejpbitar. Så att alla ska kunna använda dem :) Kram

  SvaraRadera
 6. Inte visste jag att du var så talangfull!
  Jag är såå imponerad.
  kram

  SvaraRadera
 7. Hej Maria!
  Ursnygg!! Precis min stil! Så fina detaljer. Har aldrig vågat mig på att sy efter egen design, utan bara sytt kläder strikt efter mönster.
  Kanske man skulle testa....

  Tack för att du inte glömt bort mig :) Nu ska jag kika mer här, för oj vad jag missat mycket.
  Stor kram Marie

  SvaraRadera
 8. Men du, va duktig du är! Jag skulle köpt den direkt om den var till salu :-)
  Njut av veckan som kommer
  kram Malin

  SvaraRadera
 9. Blusen blev helt underbart fin, precis som jag trodde :) Du är grym!
  Vi hörs, Kramar i massor Kristina

  SvaraRadera