måndag 26 juli 2010

Målat och pyntat

I trädgårdssammanhang pratar man ofta om att skapa rum i trädgården. Sedan vi började anlägga vår trädgård har jag tänkt mycket på det och känner att vi just nu bokstavligen bygger olika rum i vår trädgård. Igår avlutades bygget med trädäck nr 2 som ligger i anslutning till vårt allrum. Vi har ännu inte köpt möbler till det men tankar finns på ett möblemang som kommer att göra det trädäcket till ett vardagsrum i trädgården. Ett sådant vardagsrum där man om vädret tillåter det kan krypa upp i en soffa med en bra bok, mysa med en kopp te eller varför inte sitta och blogga?

Om det nya trädäcket blir trädgårdens vardagsrum så är trädäcket utanför köket och vardagsummet trädgårdens givna matplats. Det är här vi kan äta alla dagens måltider, här vi dukar långbord när det är kalas och här vi njuter av kvällar med lyktor i parasollen. Nåväl, i rum vill man ju ha möbler och det är här mitt egensnickrade bord kommer in i bilden. Målat och klart har jag nu placerat det som ett avlastningsbord för trädgården längs med staketet och pyntat det lite.Lite ovant känns det. Kanske blev det en aningen för stort och kanske en aningen för vitt men för mina ögon, just nu, så är det väldigt fint ändå.

2 kommentarer:

  1. Det blev väldigt ombonat och smakfullt på och kring ditt bord kram po

    SvaraRadera
  2. Jag tycker att det blev jättebra, inte alls för stort bara finfint. Tur att du inte lyssnade på mig.Vitt blev kanon mot staketet och stenarna.
    I morgon, i morgon :)
    Kram Kristina

    SvaraRadera